Nerezové zábradlí u schodišť ve školách

Jsou místa a interiéry, které se bez bezpečného zábradlí nebo jiných ochraných prvk neobejdou. Jsou to nejčastěji různé instituce, kde bývá značný pohyb lidí. Jedná se o různé úřady, velké firmy nebo školy. Právě školy jsou jedním z míst, které jsou z hlediska bezpečnosti komplikované. Je to dáno především tím, že ve školách je značný pohyb lidí – nejčastěji dětí. Ty potřebují ke svému bezpečnému pohybu po schodišti stabilní oporu a zábranu proti pádu – zábradlí.

Ve školách a školních zařízeních je nutné instalovat zábradlí všude tam, kde je zvýšený pohyb žáků a školního personálu. Zábradlí je efektivní ochrana proti pádu nebo uklouznutí – především na schodišti nebo chodbách ve vyšších patrech.

Ideální zábradlí pro školy

Zábradlí ve škloách by mělo být dostatečně robustní, aby odolalo značnému náporu žáků, kterému bude vystaveno. Při tlačenicích na školních chodbách dochází často k velkým silám, které na zábradlí působí. Při nedostatečné síle zábradlí by mohlo dojít k opravdu vážnému úrazu.

Jaká je nejlepšé materiál pro výrobu zábradlí

I ve výrobě zábradlí existují trendy v použití materiálů. V dnešní době se nejčastěji prosazují ušlechtilé materiály, jako je nerezová ocel. Jedno takové pěkné zábradlí jsme instalovali v jazykové škole v Ostravě. Tato jazyková škola je velice rozsáhlá se spoustou schodišť a díky intenzivním jazykovým kurzům je zde značný pohyb studentů. Kvalitní zábradlí mají naistalováno prakticky všede tam, kde je to potřebné. I díky tomu, že tato jazyková škola dbá na pohodlí a bezpečnost svých absolventů, je nejen v Ostravě velice oblíená.

« Zpět na seznam článků